Teken de petitie!

Op vakantie op slachtafval? Wij zijn tégen het gebruik van dierenresten in bio brandstof.

Teken de petitie gericht aan de Nederlandse luchtvaartindustrie en het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (IenW) om het gebruik van biobrandstoffen niet te presenteren als ‘duurzame’ oplossing, aangezien biobrandstof voor een groot gedeelte bestaat uit dierlijke vetten: slachtafval. De bio-industrie is verre van duurzaam, en restproducten gebruiken uit deze industrie dus ook niet.

Meer informatie? We hebben een aantal feiten verzameld over het gebruik van slachtafval in biobrandstof. Deze kun je hier bekijken.

4,063 anderen gingen je voor!

Mijn naam*(Vereist)
Email Global Opt-in
Lees hoe wij omgaan met jouw persoonsgegevens in onze privacyverklaring

De Vegetariërsbond roept de Nederlandse luchtvaartsector dan ook op geen gebruik te maken van biobrandstof op basis van dierlijke vetten.

• de markt voor dierlijke vetten in biobrandstof is flink gegroeid, met Nederland als koploper.*
• de vraag naar dierlijke vetten zal door de groei van de hoeveelheid biobrandstoffen naar verwachting in 2030 verdrievoudigd zijn ten opzichte van 2021.*

*Gebaseerd op onderzoek uit het in mei 2023 uitgegeven rapport ‘the fat of the land’ dat het gespecialiseerde consultancy bureau Cerulogy in opdracht van de Britse NGO Transport & Environment (T&E) heeft uitgevoerd.